11.12.2017. PREDSTAVA „MEDALJA ZA HRABROST“

    I civilizirana i primitivna društva zabavu smatraju nasušnom dječjom potrebom. (Lindstrom & Seybold, 2003.)
Zabava je djeci višeslojni, dragocjen doživljaj ispunjen jakim emocionalnim nabojem. Mentalno je svrsishodno, a i bitan je element razvoja djeteta. (del Vecchio, 2002.)
    Svi se slažu da djeca najbrže uče kroz zabavu, a i odgoj je kroz zabavu djelotvorniji. Odgovornost je i mudrost ponuditi djeci predstavu koja je neodoljivo zabavna, a koja istovremeno ima visoku umjetničku, estetsku i odgojnu vrijednost. To treba biti scenski događaj koji će dijete zabaviti, ali i jasno mu ukazati na pozitivne stavove i uzore.
     Tako smo i ovoga puta, u suradnji s našom ravnateljicom, gđom Mirjanom Božić odabrali predstavu Produkcije Z iz Splita pod nazivom: „ Božićna medalja za dobrotu“. Predstava nas je podsjetila zašto slavimo Božić, te uvela djecu u ovo čarobno doba godine. Kažu naši prijatelji iz Z Produkcije da je čovjek bez vjere kao dan bez sunca ili kao dijete bez osmjeha. U iščekivanju djeda Božićnjaka kod djevojčice Lucije i njenog brata Luke događaju se čudne stvari koje djecu uvode u svijet dobra i zla. Dobro na kraju uvijek pobijedi te djeca dobivaju moralnu satisfakciju i osjećaj zadovoljstva poistovjećujući se sa svojim super herojima. Tako je bilo i kod nas. Djeca odgojnih skupina „Kockići“ i „Sovice“ u dobi od 3-7 godina uživala su u viđenom i doživljenom potičući dobro. Posebno iznenađenje je uslijedilo dolaskom djeda Božićnjaka koji je želio čuti njihove želje. Djeca su otišla kućama u nadi da ni jedna želja neće biti zaboravljena.

   

IZJAVE DJECE:
Leon: Predstava mi se svidjela i nadam se da će mišić od sada biti dobar.
Ena: Teta, jeli to bio pravi djed Božićnjak?
Edo: Misliš li da je djed Božićnjak zapamtio moju želju?
Nikolina: Pa kako je taj mišić došao uopće u njihovu sobu?
Borna D.: Meni su Lucija i Luka bili baš zabavni
Borna V.: Sviđa mi se što svi pjevaju u predstavi