‘VEČER MATEMATIKE’ 2019. U DJEČJEM VRTIĆU LEKENIK

“Uh, ta matematika…” Koliko smo puta čuli tu rečenicu koja plaši mnoge, a opet s druge strane cijeli naš život i svakodnevnica prožeti su matematikom. Da bi matematiku što više približili svima Hrvatsko matematičko društvo, Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Institut za razvoj i inovativnost mladih već nekoliko godina u prosincu organiziraju “Večer matematike”. Dječji vrtić Lekenik se po drugi put uključio u ove događaje koji se zbivaju diljem Hrvatske u mnogim škola i vrtićima.

“Večer matematike” održana je  11. prosinca 2019, u poslijepodnevnim satima, a okupilo se  mnoštvo sudionika: djece, roditelja, SOS mama i teta i odgojiteljica iz svih odgojnih skupina. U prostoru vrtića je ponuđen skup interaktivnih postaja – radionica, koje su trebale potaknuti pozitivan stav prema matematici kroz razne igre, zabavu, zadatke.

Ovakav način učenja i približavanja matematike je poticaj za razvoj predmatematičkih vještina kod djece od najranije dobi. Ponuđeni zanimljivi poticaji i aktivnosti, poput ovih na “Večeri matematike” pobuđuju kod djeteta kroz igru njegovu prirodnu znatiželju za svladavanjem raznih matematičko – logičkih zadataka. Djeca također zajedno s roditeljima (odraslima) otkrivaju zabavnu stranu matematike, te uviđaju da je ona dio svakodnevnice.

U prostoru našeg vrtića na nekoliko postaja –  radionica ponuđeno je mnoštvo raznolikih matematičkih zadataka, mozgalica, društvenih i logičkih igara, od onih najjednostavnijih do onih složenijih za sve uzraste djece. Sve te zanimljive zadatke na postajama – radionicama osmislile su odgojiteljice s djecom.

Roditelji i djeca su na početku dobili listu sa popisom igara i zadataka koje moraju proći, a nakon svakog uspješno odrađenog zadatka dobili bi pečat. Skupivši sve pečate dijete i roditelj dobili bi Zahvalnicu za uspješno sudjelovanje na “Večeri matematike”. Moderator “Večeri matematike” je bila odgojiteljica Nevenka Brleković, a na inicijativu ravnateljice gđe. Mirjane Božić, te uz stručnu pomoć i podršku te realizaciju aktivnosti svih odgojiteljica Dječjeg vrtića Lekenik.

Atmosfera tijekom večeri  bila je puna pozitivne energije, emocija i komentara, te pohvala od strane roditelja i djece. Svi su se složili kako su proveli ugodno i korisno vrijeme s svojom djecom, te shvatili kako na jednostavan i zabavan način mogu djeci približiti matematiku i sami kod kuće.
Tako je i ovogodišnja poučna, zabavna, ali i znanošću bazirana “Večer matematike” završila u našem vrtiću, a da matematika nikome nije bila “bauk”.

Tekst pripremila:
Zdravka Repac, odgojiteljica

OBAVIJEST PODRUČNI OBJEKT - PROSINAC 2019

VAŽNA OBAVIJEST PODRUČNI OBJEKT PROSINAC 2019

VAŽNA OBAVIJEST

ZA VRIJEME ORGANIZACIJE RADA TIJEKOM BLAGDANA PODRUČNI OBJEKT DJEČJEG VRTIĆA LEKENIK KOJI SE NALAZI U PROSTORU NARODNE KNJIŽNICE I ČITAONICE  LEKENIK SA  PETKOM, 20. 12. 2019. SE ZATVARA DO 07.01. 2020. (utorak).
ODGOJNO – OBRAZOVNI RAD ĆE OD PONEDJELJKA,  23. 12. 2019. BITI REALIZIRAN U CENTRALNOM OBJEKTU VRTIĆA.

HVALA NA RAZUMIJEVANJU.

 ŽELIMO VAM ČESTIT BOŽIĆ I SRETNU NOVU 2020.!

Sveti Nikola u Dječjem vrtiću Lekenik

„Jedan od najljepših dana

kad Sveti Nikola dođe k nama…

Sveti Nikola je i ovog 6. prosinca  razveselio brojne mališane u našem vrtiću. Toplu i iskrenu dobrodošlicu pokazala su djeca i njihove odgojiteljice kroz recitacije i pjesmice. Dječji glasovi, spontanost, otvorenost i iskrenost uveličali su ovaj poseban dan. Sveti Nikola je imao i nekoliko pitanja za djecu vezano uz ponašanje, odnos prema prijateljima i roditeljima, korištenje čarobnih riječi, te spremanju igračaka. Djeca su oduševljeno slušala i odgovarala na pitanja. Dječja pitanja  bila su vezana uz darove koje su pronašli u svojim čizmicama, načinu na koji Nikola dolazi, kako da ga nisu vidjeli kada je obilazio njihove kuće, te kako je baš znao što točno oni žele. Zanimalo ih je gdje je Krampus i njegove šibe, da li je on stvarno tako opasan…

Sveti Nikola sve ih je pohvalio, potvrdio da ih je promatrao cijele godine, te da su zaslužili darove. Nikola je podijelio prigodne darove i razveselio malena dječja srca.

Na kraju je obećao da će nam opet dogodine doći…

Tekst pripremila: odgojiteljica Hrvojka Turek

RADIONICA IZRADE DIDAKTIKE i IGRAČAKA s DJECOM i RODITELJIMA

Po prvi put u odgojno-obrazovnoj skupini ranog učenja engleskog jezika 27. studenog 2019. (srijeda)  održana je radionica izrade didaktike. Kao uvod u aktivnost odgojiteljice Nataša Kadić i Hrvojka Turek započele su TPR igrom „Who stole a cookie from a cookie jar ?“. Djeca su pokazala vlastito znanje engleskog jezika u praksi.

Kako bi „provjerile“ znanje engleskog jezika svojih  roditelja, djeca su ipak krenula sa jednostavnijim pitanjima. Roditeljima je naposljetku bila potrebna pomoć djece koja su to izvrsno odradila.

Odgojiteljice su pripremile mnoštvo raznovrsnog  neoblikovanog materijala i aktivnosti. Vrijedne ruke djece i roditelja izradile su kuću za lutke sa pripadajućim namještajem, parkiralište, ceste, garaže, semafore, te prometne znakove. Na taj način razgovaralo se i o tome kako je moguće utkati prometni odgoj u vrtiću.

Djeca su  uistinu bila oduševljena novim igračkama posebice jer su u njihovoj izradi i sami sudjelovali. Odgojiteljice su zahvalne na velikom odazivu i radu roditelja.

Zahvaljujući ovoj radionici njegovan je partnerski odnos, a i suradnja roditelja i odgojitelja čemu i nadalje težimo u programu rada našeg vrtića.

Cilj same radionice je povezivanje obiteljskog i vrtićkog konteksta učvršćivanjem kompetencija roditelja i odgojitelja u korist djece. Uključivanje roditelja u odgojno-obrazovni proces doprinosi kvalitetnijem ostvarivanju cjelovitog odgoja i obrazovanja djeteta, a posebice u implementiranju ranog učenja engleskog jezika kome se u ovoj  odgojno – obrazovnoj skupini posebice daje naglasak.

 

„KAD SE MALE I VELIKE RUKE SLOŽE, SVE SE MOŽE“

             THANK YOU A LOT!

 

  Tekst pripremila: odgojiteljica Hrvojka Turek i ravnateljica vrtića Mirjana Božić

I U MOM GRADU SVIJETLI VUKOVAR

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara obilježen je 18. studenog u Dječjem vrtiću Lekenik.

Jutarnje aktivnosti u skupinama bile su vezane uz grad Vukovar i njegovo značenje. Djeca su uz pomoć svojih odgojitelja upoznata s temom na djeci shvatljiv način. Kroz likovne aktivnosti djeca su izrazila svoje viđenje vukovarskog vodotornja, vučedolske golubice i hrvatske zastave. Djeca i svi djelatnici Dječjeg vrtića Lekenik zapalili su
lampaše ispred zgrade vrtića. Starija dobna skupina prekrasnim je stihovima pjesme „ Čovjek „ odala počast našem Vukovaru.

Hrvojka Turek

Važna obavijest

Roditeljski sastanak za roditelje djece koji čekaju otvaranje nove grupe

DJEČJI VRTIĆ LEKENIK
HERMANNA GMEINERA 1, LEKENIK

VAŽNA OBAVIJEST

o terminu roditeljskog sastanka za roditelje djece koji su dobili pozitivan zahtjev na upis, a čekaju na otvorenje nove
odgojno – obrazovne skupine za pedagošku godinu
2019. / 2020. koji će se održati u

utorak, 26. studenog 2019. s početkom u 17,30 h u centralnom objektu DV Lekenik

( ulica Hermanna Gmeinera 1, Lekenik )

Roditeljski sastanak će voditi zdravstveni voditelj
gospodin Alen Sadiković i ravnateljica Dječjeg vrtića
gđa Mirjana Božić

obavijest

VAŽNA OBAVIJEST RODITELJIMA DJECE KOJA BORAVE U SKUPINI S RANIM UČENJEM ENGLESKOG JEZIKA

Radi odsustva odgojiteljice Marije Popović Lukačević od 04. studenog 2019.(ponedjeljak) će odgojno-obrazovni rad u skupini s ranim učenjem engleskog jezika i nadalje provoditi odgojiteljice s pripadajućim stupnjem izobrazbe engleskog jezika.
U navedenoj skupini će matični odgojitelji stoga biti Nataša Kadić i Hrvojka Turek, a u zamjeni će po potrebi biti odgojiteljice Silvija Čović i Helena Rožić kako bi i dalje nesmetano provodili cjelodnevni program ranog učenja engleskog jezika.
Srdačno,

Ravnateljica Dječjeg vrtića Lekenik
Mirjana Božić

Roditeljski predškola

RODITELJSKI SASTANAK S RODITELJIMA DJECE UPISANE U PROGRAM PREDŠKOLE pedagoške godine 2019./2020.

DJEČJI VRTIĆ LEKENIK
HERMANNA GMEINERA 1, LEKENIK

RODITELJSKI SASTANAK  S RODITELJIMA  DJECE UPISANE U PROGRAM PREDŠKOLE pedagoške godine 2019./2020. 
ODRŽATI ĆE SE U

  PETAK, 27. rujna 2019. s početkom u 16,30 h u područnom objektu DV Lekenik

( ulica Hermanna Gmeinera 2, Lekenik – prostor Narodne knjižnice i čitaonice )

 Roditeljski sastanak  će voditi ravnateljica Dječjeg vrtića
Mirjana Božić i odgojiteljica koja će voditi program u neposrednom radu s djecom.

 Očekivano trajanje je 1h vremena.

PROGRAM PREDŠKOLE- UPISI- OBAVIJEST

PROGRAM PREDŠKOLE -UPISI- OBAVIJEST

POŠTOVANI RODITELJI!

Obavještavamo Vas da su upisi u program predškole van redovitog programa Dječjeg vrtića i dalje u tijeku.

Zahtjev za upis možete podići u vrtiću ili ispisati sa web stranice našeg vrtića (Zahtjev za upis djece u Dječji vrtić Lekenik 2019./2020.– kod odabira programa zaokružujete redni broj 3. te uz Zahtjev prilažete samo osnovnu obveznu dokumentaciju).
Sve informacije o realizaciji samog programa dobiti ćete na roditeljskom sastanku tijekom mjeseca rujna, a o točnom terminu ćete biti pravovremeno obavješteni.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Lekenik
Mirjana Božić

U Lekeniku, 02. rujna 2019.

POČETAK OBAVIJEST

Obavijest o početku nove pedagoške godine 2019./2020.

POŠTOVANI RODITELJI!
Obavještavamo Vas da 02. rujna 2019. godine (ponedjeljak) počinje nova pedagoška godina 2019./2020.

POČETAK NOVE PEDAGOŠKE GODINE – OBAVIJEST – PDF

POČETAK NOVE PEDAGOŠKE GODINE - OBAVIJEST