RADIONICA IZRADE DIDAKTIKE i IGRAČAKA s DJECOM i RODITELJIMA

Po prvi put u odgojno-obrazovnoj skupini ranog učenja engleskog jezika 27. studenog 2019. (srijeda)  održana je radionica izrade didaktike. Kao uvod u aktivnost odgojiteljice Nataša Kadić i Hrvojka Turek započele su TPR igrom „Who stole a cookie from a cookie jar ?“. Djeca su pokazala vlastito znanje engleskog jezika u praksi.

Kako bi „provjerile“ znanje engleskog jezika svojih  roditelja, djeca su ipak krenula sa jednostavnijim pitanjima. Roditeljima je naposljetku bila potrebna pomoć djece koja su to izvrsno odradila.

Odgojiteljice su pripremile mnoštvo raznovrsnog  neoblikovanog materijala i aktivnosti. Vrijedne ruke djece i roditelja izradile su kuću za lutke sa pripadajućim namještajem, parkiralište, ceste, garaže, semafore, te prometne znakove. Na taj način razgovaralo se i o tome kako je moguće utkati prometni odgoj u vrtiću.

Djeca su  uistinu bila oduševljena novim igračkama posebice jer su u njihovoj izradi i sami sudjelovali. Odgojiteljice su zahvalne na velikom odazivu i radu roditelja.

Zahvaljujući ovoj radionici njegovan je partnerski odnos, a i suradnja roditelja i odgojitelja čemu i nadalje težimo u programu rada našeg vrtića.

Cilj same radionice je povezivanje obiteljskog i vrtićkog konteksta učvršćivanjem kompetencija roditelja i odgojitelja u korist djece. Uključivanje roditelja u odgojno-obrazovni proces doprinosi kvalitetnijem ostvarivanju cjelovitog odgoja i obrazovanja djeteta, a posebice u implementiranju ranog učenja engleskog jezika kome se u ovoj  odgojno – obrazovnoj skupini posebice daje naglasak.

 

„KAD SE MALE I VELIKE RUKE SLOŽE, SVE SE MOŽE“

             THANK YOU A LOT!

 

  Tekst pripremila: odgojiteljica Hrvojka Turek i ravnateljica vrtića Mirjana Božić